KlonenWat kunnen we ermee?

Brugge - 31 maart 2015

Enkele vragen

Gasten

Heidi Mertes

Heidi Mertes is verbonden aan de vakgroep wijsbegeerte en moraalwetenschap aan de Universiteit van Gent. Ze is bio-ethicus en sinds 2006 lid van het Bio-ethisch Instituut van Gent (BIG). Deze vakgroep onderzoekt ethische vragen die rijzen bij ontwikkelingen in de geneeskunde en andere levenswetenschappen.

Björn Heindryckx

Björn Heindryckx werkt op de afdeling Reproductieve Geneeskunde in het UZ Gent, daar behaalde hij in 2006 ook zijn doctoraat. Tijdens dit doctoraat slaagde hij erin (kortlevende) menselijke kloonembryo’s te maken. Hij maakte deze kloonembryo’s door onrijpe eicellen van vrouwelijke donoren te vullen met het erfelijk materiaal uit volwassen cellen van een andere persoon. Zijn huidig onderzoek richt zich op het gebruik van embryonale stamcellen en op de verbetering van technieken voor medische begeleide voortplanting.

EOS redacteur en moderator

Kim Verhaeghe is wetenschapsredacteur bij het maandblad EOS. Als kind droomde hij van een carrière als wetenschapper, kon niet kiezen tussen biologie, natuurkunde of chemie, en werd daarom een beetje van dat alles. Hij spreekt over sportwetenschap, technologie, onderzoek en geschiedenis.

Interessante links

Artikel Klonen van mensen lijkt vervloekt

Artikel Zou u uw kinderen een gekloond rund voorschotelen?

Artikel Grijze cellen over klonen:15 jaar na Dolly

Brochure Klonen en celkerntransplantatie

 


 



Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: