De oceanen van de toekomstIs het vijf voor twaalf?

Gent - 8 november 2016

Onderwerp

De oceanen van de toekomst. Is het vijf voor twaalf?

 

Enkele vraagjes

Gasten

 

Ann Vanreusel 

Ann Vanreusel is sinds 2000 verbonden als professor aan de Universiteit Gent en staat daar aan het hoofd van de onderzoeksgroep Mariene Biologie. Haar onderzoek focust zich voornamelijk op mariene ecologie van "extreme" omgevingen: de diepzee, polaire regio's, mangroves, ... Daarbovenop werkt ze volop mee aan programma's voor ontwikkelingssamenwerking in Kenia en Vietnam.   

Colin Janssen

Colin Janssen is gewoon hoogleraar ecotoxicologie aan de Universiteit Gent (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen). Als co-directeur van het Laboratorium voor Milieutoxicologie en Aquatische Ecologie leidt hij het onderzoek naar het voorkomen en de effecten van antropogene stressoren (zoals o.a. chemische stoffen, eutrofiëring, global change) op aquatische systemen en de mens. Hij is lid van diverse nationale en internationale adviesraden i.v.m het marien milieu en is momenteel de wetenschappelijke coördinator van de UGent Blue Growth Cluster. 

 

Kim Verhaeghe (moderator)

Kim Verhaeghe is wetenschapsredacteur bij het maandblad EOS. Als kind droomde hij van een carrière als wetenschapper, kon niet kiezen tussen biologie, natuurkunde of chemie, en werd daarom een beetje van dat alles. Hij spreekt over sportwetenschap, technologie, onderzoek en geschiedenis.

Praktisch

Interessante artikels

 


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: Nieuws over onze online edities sturen we naar alle abonnees. Ben je enkel daarin geïnteresseerd, vink dan een stad naar keuze aan.

Volg ons op facebook en twitter: