Liefde in tijden van sociale media

Gent - 3 september 2021

Een zomerse editie op Bar Bricolage vrijdag 3 september vanaf 19.45 uur!

 

Inhoud

Heb jij een haat-liefdeverhouding met je smartphone? Werd je relatie oppervlakkiger omdat je vaker in de camera van je smartphone kijkt dan in de ogen van je partner? Of vond je de ware liefde net via een online dating app?

Sociale media veranderden hoe we relaties aangaan én de beleving ervan. We vinden sneller een partner online, maar tegelijkertijd zorgt al die schermtijd voor frustratie. En wat met onze privacy? Kijkt je partner mee welke foto’s je liket of is je relatie sterk genoeg dat je zelfs in blind vertrouwen aan sexting doet?

Phubbing, stacking, sexting. Je bent weer mee met de digitale termen na dit wetenschapscafé dat we met veel plezier 100% fysiek organiseren (tenzij het coronavirus ons tegenhoudt).

 

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

 

Sprekers

Elia Wyverkens

Elia Wyverkens is klinisch psycholoog – seksuoloog en verbonden aan het opleidingsteam toegepaste psychologie van Howest. Sinds 2015 heeft ze ook haar eigen praktijk waar ze jongvolwassenen en volwassenen met seksuele en relationele problemen begeleidt. Elia merkte de laatste jaren in haar praktijk meer en meer de impact van nieuwe sociale media op intieme partnerrelaties.

Sander De Ridder

Sander De Ridder doctoreerde aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent en is verbonden als onderzoeker en gastprofessor aan de UGent en de VUB. Hij onderzoekt de rol van digitale media in het dagelijkse leven, cultuur en samenleving.

 

Interessante links

 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers beantwoorden mogelijks de vragen hierboven en meer, maar ook voor jouw vragen voorzien we graag tijd. Een cafégesprek met onderzoekers, daar dienen de wetenschapscafés voor.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen welkom. Als de coronamaatregelen ons dwingen je toch te laten inschrijven lees je het hier en op onze facebookpagina.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé ons evaluatieformulier in!

Deze editie gemist?

Onze huistekenares tekent voor jou een visueel verslag. Van deze speciale editie nemen we geen podcast of livestream op.

 


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: Nieuws over onze online edities sturen we naar alle abonnees. Ben je enkel daarin geïnteresseerd, vink dan een stad naar keuze aan.

Volg ons op facebook en twitter: