Moeder waarom geloven wij? Over geloof, ongeloof, en bijgeloof

Gent - 9 september 2014

Gasten

Maarten Boudry

Maarten Boudry (@mboudry) is wetenschapsfilosoof aan de UGent. Hij schreef een doctoraat over pseudowetenschappen en publiceerde over wetenschap en religie, evolutietheorie, irrationaliteit en naturalisme. Hij is eveneens redactielid van het tijdschrift 'Wonder en is gheen Wonder' van SKEPP.

Joël De Ceulaer

Joël De Ceulaer (@jdceulaer) is redacteur bij Knack die zich al jaren beroepshalve het hoofd breekt over de zin van het leven. Tientallen prominente denkers – van Richard Dawkins tot Karen Armstong, van Tom Lanoye tot André-Joseph Léonard – legde hij de grote vragen voor: Wie is god voor U? Wat is uw mensbeeld? Hoe staat U in het leven? Zijn visie hierop bundelde hij recent in zijn boek 'Gooi God niet weg', een essay dat zowel de oprechte gelovige als de doorgewinterde atheïst een spiegel voorhoudt.

Simon Demeulemeester

Simon Demeulemeester (@SDemeulemeester) modereert dit café over geloof, ongeloof en bijgeloof. Hij leidt vanaf donderdag 12 juni 2014 als hoofdredacteur ad interim de redactie van de nieuwssite Knack.be - Levif.be. Sedert 2011 werkte hij in de centrale newsroom van Knack, eerst als redacteur en vervolgens als chef opinie.

Praktisch

Links


 Vorige edities

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: