Tijd om te bewegen!

Gent - 11 december 2018

Herbeluister het wetenschapscafé op Mixcloud.

 

Onderwerp

Een job. Een gezin. Een sociaal leven. Hobby’s. En dan moet je nog tijd vinden om te sporten ook in een gezond leven. Hoe krijg je dat voor elkaar? Onze gasten vertellen u graag over hun onderzoek naar de oplossing: Tijd om te bewegen op de werkvloer, in de klas of thuis!

 

Enkele vragen die aan bod kunnen komen (naast die van jezelf):

 

Gasten

Ine De Clerck

Dr. Ine de Clerck is inspanningsfysioloog, verbonden aan Arteveldehogeschool, en onder andere werkzaam in het project HIIT@WORK. Ze doet praktijkgericht onderzoek naar innovatieve methoden om mensen meer en duurzamer aan het bewegen te krijgen. Hierbij staat de eindgebruiker, de gewone mens, centraal: wat hebben zij nodig om stap voor stap actiever te worden, wat werkt bij wie en waarom en hoe kunnen we met deze informatie "slimmere" beweegacties opzetten.

Maïté Verloigne

Dr. Maïté Verloigne is postdoctoraal onderzoeker aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de Universiteit Gent. Haar onderzoek focust op interventies rond de promotie van fysieke activiteit en minder sedentair gedrag bij kinderen en adolescenten, bijvoorbeeld in het Europese ENERGY-project tijdens haar doctoraat. Als postdoctoraal onderzoeker werkt ze momenteel aan een project om standing desks in lagere en middelbare scholen te implementeren. Daarnaast is ze betrokken bij projecten m.b.t. het verminderen van sedentair gedrag op de werkvloer, en eHealth interventies ter promotie van een gezonde levensstijl bij volwassenen.

Kim Verhaeghe (moderator)

Kim Verhaeghe is redacteur en nieuwscoördinator bij Eos Wetenschap.

Praktisch

Meer info

Vlaams Instituut Gezond Leven – Bewegen op verwijzing

HIIT@Work – High Intensity Interval Training op de werkvloer--> Zelf op het werk of thuis proberen? Tot 30/12/2018 kan je je gratis aanmelden met login oh1ahs01 en paswoord wetenschapscafe

Bewegen naar de zon – Campagne van de Vlaamse overheid voor lichaamsbeweging op school

De Standaard – Een hele dag staan is even ongezond als een hele dag zitten

EOS artikel – Waarom beweging zo goed is voor ons

Verslag van de avond

Lees onze twitterverslag via @Wetenschapscafe en bekijk het visueel verslag van onze tekenaar Koen Van den Eeckhout (Baryon)


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: Nieuws over onze online edities sturen we naar alle abonnees. Ben je enkel daarin geïnteresseerd, vink dan een stad naar keuze aan.

Volg ons op facebook en twitter: