De oceanen van de toekomstIs het vijf voor twaalf?

Kortrijk - 24 Oktober 2017

Herbeluister de opname van dit café door Quindo (Kortrijks medialab).

Onderwerp

De oceanen beslaan 70 procent van het aardoppervlak en zijn nog nauwelijks door de mens verkend. Maar dat verandert in snel tempo, en dat kan een serieus probleem worden voor een van de meest ongerepte ecosystemen die we hebben.

Zonder de oceanen is er volgens onze gasten geen leven mogelijk zoals we dat nu kennen. Ze laten u tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe) graag meedenken over hun passie, de oceanen.

 

Gasten

Ann Vanreusel 

Prof. Ann Vanreusel is sinds 2000 verbonden aan de Universiteit Gent en staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep Mariene Biologie. Haar onderzoek focust zich voornamelijk op mariene ecologie van "extreme" omgevingen: de diepzee, polaire regio's, mangroves, ... Daarbovenop werkt ze volop mee aan programma's voor ontwikkelingssamenwerking in Kenia en Vietnam.   

Colin Janssen

Prof. Colin Janssen is ecotoxicoloog aan de Universiteit Gent (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen). Als co-directeur van het Laboratorium voor Milieutoxicologie en Aquatische Ecologie leidt hij het onderzoek naar het voorkomen en de effecten van antropogene stressoren (zoals o.a. chemische stoffen, eutrofiëring, global change) op aquatische systemen en de mens. Hij is lid van diverse nationale en internationale adviesraden i.v.m het marien milieu en is momenteel de wetenschappelijke coördinator van de UGent Blue Growth Cluster. 

Kim Verhaeghe (moderator)

Kim Verhaeghe is wetenschapsredacteur bij het maandblad EOS. Als kind droomde hij van een carrière als wetenschapper, kon niet kiezen tussen biologie, natuurkunde of chemie, en werd daarom een beetje van dat alles. Hij spreekt over sportwetenschap, technologie, onderzoek en geschiedenis.

 

Praktisch

De wetenschapscafés vinden plaats in VC Mozaïek, Overleiestraat 15A in Kortrijk. De deuren gaan op dinsdag 24 oktober open vanaf 19u30. Zo ben je zeker op tijd om een drankje aan de bar te bestellen. We beginnen om 19u45.

Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Interessante artikels


 Vorige edities

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: