Machina SapiensOver artificiële intelligentie

Kortrijk - 9 Oktober 2018

Herbeluister het wetenschapscafé op Mixcloud.

 

Onderwerp

Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Er gaat geen week voorbij zonder dat AI de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Wat zijn nu de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Kom dit alles en veel meer te weten tijdens dit wetenschapscafé!

 

Enkele vragen die aan bod kunnen komen (naast die van jezelf):

 

Gasten

Ing. Wouter Gevaert

Wouter is docent bij Howest in de opleidingen  New Media & Communication Technology en Energiemanagment. Hij doceert er onder andere machine learning en deep learning. Daarnaast is hij onderzoeker binnen het domein ariticiële intelligentie binnen de onderzoeksgroep Sizing Servers.

 

Prof. Tony Belpaeme

Tony Belpaeme is professor aan de Universiteit Gent en de University of Plymouth (V.K.). Hij doet onderzoek naar artificiële intelligentie en robotica, en richt zich vooral op onderzoek naar sociale robots. Hij leidt een aantal grote Europese onderzoeksprojecten waar robots en AI ontwikkeld worden om kinderen met autisme spectrum stoornissen te steunen en om kinderen te helpen leren in de klas.

 

Simon Demeulemeester (moderator)

Simon Demeulemeester (@SDemeulemeester) begon in 2011 als redacteur Politiek bij Knack.be, werd er vervolgens chef opinie en vanaf 2014 hoofdredacteur. In 2016 verhuisde hij naar de redactie van het magazine.

Praktisch

 

Meer info


 Vorige edities in Kortrijk

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: Nieuws over onze online edities sturen we naar alle abonnees. Ben je enkel daarin geïnteresseerd, vink dan een stad naar keuze aan.

Volg ons op facebook en twitter: