Wat we weten over vergetenDementie

Kortrijk - 26 september 2017

Beluister de opname van het wetenschapscafé over dementie in Brugge.

Onderwerp

Onze gasten bezorgen u tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe)  graag een wetenschappelijke en actuele kijk op het onderwerp 'dementie'.

Enkele vragen:

Gasten

Herlinde Dely

Herlinde Dely is medewerker kwaliteitszorg bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Ze werkt tot eind 2018 aan een referentiekader voor zorg, wonen en leven voor personen met dementie. Tot voor kort werkte ze als lector en onderzoekscoördinator verpleegkunde aan Howest, de hogeschool West-Vlaanderen. In 2015 verscheen haar eerste boek 'De schat van je Leven - herinneringen ophalen met mensen met dementie'.                                                                                                                                 

Jurn Verschraegen

Jurn Verschraegen woont in Mechelen, studeerde sociale verpleegkunde. Hij werkte achtereenvolgens bij het Wit-Gele Kruis, het Ziekenhuis Jan Palfijn (Gent) en twee woonzorgcentra. Hij startte in 2000 bij het expertisecentrum dementie Orion in Wilrijk. In 2007 was hij betrokken bij de opstart van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen waarvan hij sinds 2013 directeur is. Daarnaast geeft hij als gastdocent les aan diverse hogescholen en is hij benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad.

Bart Coopman (moderator)

Bart Coopman (@Coopman_Bart) is hoofdreacteur WTV en Chef Nieuws Focus en treedt vanavond op als moderator tijdens dit wetenschapscafé.

Praktisch

Links


 Vorige edities

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: