WATERWaar blijven we het halen?

Online - 29 september 2020

Scroll naar onder voor meer info over herbeluisteren en herbekijken.

Ondanks onze reputatie als land waar het vaak zou regenen was België nooit bovengemiddeld ‘nat’. De laatste jaren was het echter zo droog dat we met watertekorten te maken kregen. Het water kwam (meestal) nog wel uit de kraan, maar zwembaden vullen of tuinen besproeien werd meermaals verboden, en boeren zagen hun gewassen kapot gaan door een tekort aan irrigatiewater.

Je hoort het allemaal op het eerste wetenschapscafé van seizoen 2020-2021, tot eind 2020 alvast volledig digitaal omwille van Corona.

Sprekers

Niko Verhoest

Niko Verhoest (UGent) is sinds 1994 verbonden aan het Hydro-Climate Extremes Lab (vroeger Labo voor Hydrologie en Water management) van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek focust zich op drie grote pijlers: het gebruik van satellietdata in hydrologische modellen, stochastische hydrologie en ecohydrologie.

Christine Van der heyden

Christine Van der heyden (HOGENT) is docent aan de faculteit Natuur en Techniek, en verbonden aan het gloednieuwe onderzoekscentrum Health and Water Technology dat eind september officieel wordt afgetrapt. Haar expertise situeert zich vooral rond de optimalisatie van waterzuiveringen, bepalen van biologische afbreekbaarheid en het energiezuinig maken van waterzuiveringen.

Hoe volg ik het wetenschapscafé?

Het wetenschapscafé gaat door op dinsdag 29 september, om 19.45 uur. Alles wat je moet weten om het café te volgen vind je in deze korte handleiding.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus snel ons evaluatieformulier in!

Deze editie gemist?

Dan is er hieronder de video-opname, ons visueel verslag en de podcast.

 


 


 Vorige edities in Online

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief: Nieuws over onze online edities sturen we naar alle abonnees. Ben je enkel daarin geïnteresseerd, vink dan een stad naar keuze aan.

Volg ons op facebook en twitter: