WATERWaar blijven we het halen?

Online - 29 september 2020

Ondanks onze reputatie als land waar het vaak zou regenen was België nooit bovengemiddeld ‘nat’. De laatste jaren was het echter zo droog dat we met watertekorten te maken kregen. Het water kwam (meestal) nog wel uit de kraan, maar zwembaden vullen of tuinen besproeien werd meermaals verboden, en boeren zagen hun gewassen kapot gaan door een tekort aan irrigatiewater.

Je hoort het allemaal op het eerste wetenschapscafé van seizoen 2020-2021, tot eind 2020 alvast volledig digitaal omwille van Corona.

Sprekers

Niko Verhoest

Niko Verhoest (UGent) is sinds 1994 verbonden aan het Hydro-Climate Extremes Lab (vroeger Labo voor Hydrologie en Water management) van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek focust zich op drie grote pijlers: het gebruik van satellietdata in hydrologische modellen, stochastische hydrologie en ecohydrologie.

Christine Van der heyden

Christine Van der heyden (HOGENT) is docent aan de faculteit Natuur en Techniek, en verbonden aan het gloednieuwe onderzoekscentrum Health and Water Technology dat eind september officieel wordt afgetrapt. Haar expertise situeert zich vooral rond de optimalisatie van waterzuiveringen, bepalen van biologische afbreekbaarheid en het energiezuinig maken van waterzuiveringen.

Praktisch

Dinsdag 29 september, vanaf 19.45 uur. Een link en een woordje uitleg over hoe online te volgen (idealiter met laptop in principe ook mogelijk met tablet of smartphone) zal je later hier op deze pagina kunnen terugvinden.


 Vorige edities in Online

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: