Wat we weten over vergeten:Dementie

Brugge - 21 februari 2017

Herbeluister de opname van dit café door Quindo (Kortrijks medialab) hier

Onderwerp

Onze gasten bezorgen u tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe)  graag een wetenschappelijke en actuele kijk op het onderwerp 'dementie'.

Enkele vragen:

Gasten

Herlinde Dely

Herlinde Dely is medewerker kwaliteitszorg bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Ze werkt tot eind 2018 aan een referentiekader voor zorg, wonen en leven voor personen met dementie. Tot voor kort werkte ze als lector en onderzoekscoördinator verpleegkunde aan Howest, de hogeschool West-Vlaanderen. In 2015 verscheen haar eerste boek 'De schat van je Leven - herinneringen ophalen met mensen met dementie'.                                                                                                                                 

Jurn Verschraegen

Jurn Verschraegen woont in Mechelen, studeerde sociale verpleegkunde. Hij werkte achtereenvolgens bij het Wit-Gele Kruis, het Ziekenhuis Jan Palfijn (Gent) en twee woonzorgcentra. Hij startte in 2000 bij het expertisecentrum dementie Orion in Wilrijk. In 2007 was hij betrokken bij de opstart van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen waarvan hij sinds 2013 directeur is. Daarnaast geeft hij als gastdocent les aan diverse hogescholen en is hij benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad.

Mieke Dumont (moderator)

De moderator is Mieke Dumont. Ze studeerde journalistiek aan Hogeschool West-Vlaanderen en werkte tot voor kort als journalist en nieuwsanchor bij Focus en WTV. Momenteel is ze directeur communicatie en publiekwerking bij het kunstencentrum Vrijstaat O  De Werf. Ze heeft een hart voor West-Vlaanderen en een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen. 

Praktisch

Links


 Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: