Big dataBig science, big business, big future?

Brugge - 14 januari 2020

Onderwerp

Big data spelen een steeds grotere rol. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Niet alleen de opslag van deze hoeveelheden is een uitdaging. Ook het analyseren van deze data wordt almaar belangrijker.

Enkele vragen:

Gasten

Kurt Callewaert

Kurt Callewaert is lector en onderzoekcoördinator Toegepaste informatica bij Howest in Brugge. Hij is verantwoordelijk voor het traject Computer & Cyber Crime Professional. Kurt en zijn team doen onderzoek naar Blockchain technologie, Cybersecurity (inclusief Industriële security), Data Protection (GDPR), RPA en AI. Hij is projectleider voor verschillende onderzoeken o.a. het VLAIO Proeftuinproject ‘Innovatieve cyberbeveiligingen in Industrie 4.0’, en is tevens voorzitter van de NIS Focus Group in België om de nieuwe Europese Cybersecurity wetgeving NIS om te zetten in concrete maatregelen voor de bedrijven. Ondertussen wordt er gewerkt aan 4 blockchain projecten en AI projecten. Kurt is een veelgevraagd spreker op seminaries C-level  rond de topics van cybersecurity en blockchain technologie. 

Johan De Gelas

Johan De Gelas is de coördinator van Multimedia en Communicatietechnologie, een IT-bachelor gespecialiseerd in Internet of Things & AI. Zowel het onderzoek als onderwijs van deze Howest-opleiding zijn gericht op het analyseren van grote hoeveelheden data. Hij is ook lector “Big Data” en heeft 5 jaar als Data Miner gewerkt bij Fortis bank.

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert modereert het gesprek. Hij is journalist bij Knack sinds 2011.

Praktisch

Het wetenschapscafé vindt plaats in de Snuffel, Ezelstraat 42 in Brugge. De deuren gaan open vanaf 19u30. Zo ben je zeker op tijd om een drankje te bestellen. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Grafisch verslag


 Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: