De oceanen van de toekomstIs het vijf voor twaalf?

Brugge - 16 april 2019

Onderwerp

De oceanen beslaan 70 procent van het aardoppervlak en zijn nog nauwelijks door de mens verkend. Maar dat verandert in snel tempo, en dat kan een serieus probleem worden voor een van de meest ongerepte ecosystemen die we hebben.

Zonder de oceanen is er volgens onze gasten geen leven mogelijk zoals we dat nu kennen. Ze laten u tijdens het wetenschapscafé graag meedenken over hun passie, de oceanen.

 

Gasten

Pieterjan Verhelst

Pieterjan Verhelst is onderzoeker aan aan de Universiteit Gent bij de onderzoeksgroep Mariene Biologie. Hij is gespecialiseerd in de migratie van vissen als paling en kabeljauw, maar heeft even goed een brede kennis over de toestand van onze oceanen.

Colin Janssen

Prof. Colin Janssen is ecotoxicoloog aan de Universiteit Gent (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen). Als co-directeur van het Laboratorium voor Milieutoxicologie en Aquatische Ecologie leidt hij het onderzoek naar het voorkomen en de effecten van antropogene stressoren (zoals o.a. chemische stoffen, eutrofiëring, global change) op aquatische systemen en de mens. Hij is lid van diverse nationale en internationale adviesraden i.v.m het marien milieu en is momenteel de wetenschappelijke coördinator van de UGent Blue Growth Cluster. 

Mieke Dumont (moderator)

De moderator is Mieke Dumont. Ze studeerde journalistiek aan Hogeschool West-Vlaanderen en werkte tot voor kort als journalist en nieuwsanchor bij Focus en WTV. Momenteel is ze werkzaam als coördinator Communicatie & Publiekswerking bij Vooruit Gent. Ze heeft een hart voor West-Vlaanderen en een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen.

 

Praktisch

Het wetenschapscafés Brugge vindt plaats in de Snuffel, Ezelstraat 42 in Brugge. De deuren gaan op dinsdag 16 april 2019 open vanaf 19u30. Zo ben je zeker op tijd om een drankje te bestellen. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

 

Interessante artikels


 Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: