Santé!Over alcohol

Brugge - 27 februari 2018

Onderwerp

Onze gasten bezorgen u tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe)  graag een wetenschappelijke en actuele kijk op het onderwerp 'alcohol'.

Op het moment dat Tournée Minerale op volle toeren draait staan we tijdens dit wetenschapscafé stil bij het alcoholgebruik in België.

Enkele vragen:

Gasten

Tina Van Havere (@tvhavere)

Dr.Tina Van Havere is verbonden aan de HoGent. Sinds 2002 doet ze onderzoek naar legale en illegale drugs. Zo was ze ondermeer 7 jaar verbonden aan het VAD , was ze coördinator van de 'nightlife studies' in Vlaanderen en finaliseerde ze in 2012 haar doctoraal proefschrift over prevalentie en preventie van middelengebruik in het nachtleven. Sinds 2014 coördineert Tina de Global Drug Survey in België. Als lid van de European Society for Social Drug Research, European Society for Prevention Research en het Club Health network zet ze haar expertise in op Europees niveau. 

Giovanni Laleman

Giovanni Laleman, maatschappelijk werker en socioloog, is sinds 2010 actief als preventiewerker tabak, alcohol en andere drugs in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Noord West-Vlaanderen. Als vormingswerker is hij verbonden aan het Drug Expertise Team Noord West-Vlaanderen, een initiatief in samenwerking met De Sleutel. Giovanni werkt ook als organisatiecoach beleidsmatig rond de thematiek.                                                                                                             

Mieke Dumont (moderator)

De moderator is Mieke Dumont. Ze studeerde journalistiek aan Hogeschool West-Vlaanderen en werkte tot voor kort als journalist en nieuwsanchor bij Focus en WTV. Momenteel is ze verantwoordelijke pers&promotie en content bij Concertgebouw Brugge. Ze heeft een hart voor West-Vlaanderen en een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen. 

Praktisch

 


 Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: