Staat de wifi niet te hard?Straling en gezondheid

Brugge - 18 februari 2020

Wat we niet kunnen zien, boezemt ons vaak angst in. Maar wanneer en in hoeverre is die angst ook terecht? In dit wetenschapscafé willen we een stand van zaken geven van het onderzoek naar de gezondheidseffecten van elektromagnetische straling.

Gasten

Wout Joseph

Prof. Wout Joseph neemt de technische invalshoek voor zijn rekening. Deze burgerlijk ingenieur weet alles van het meten en modelleren van elektromagnetische velden. Zijn interesses gaan van het meten van elektromagnetische velden in het lichaam, over medische toepassingen van elektromagnetisme, tot het bereik van draadloze communicatiesystemen. Zijn specialisaties zijn de performantie en de gebruikerservaring van wifi-netwerken.

Maurits De Ridder

Maurits De Ridder brengt de medische kant van het verhaal. Hij is verbonden aan de vakgroep Maatschappelijke gezondheidkunde en geeft les over de gezondheidseffecten van elektromagnetische straling, waaronder elektromagnetische overgevoeligheid.

Mieke Dumont

De moderator is Mieke Dumont. Ze studeerde journalistiek aan Hogeschool West-Vlaanderen en werkte tot voor kort als journalist en nieuwsanchor bij Focus en WTV. Momenteel is ze werkzaam als coördinator Communicatie & Publiekswerking bij Vooruit Gent. Ze heeft een hart voor West-Vlaanderen en een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen.

Praktisch

Het wetenschapscafés Brugge vindt plaats in de Snuffel, Ezelstraat 42 in Brugge. De deuren gaan op dinsdag 18 februari 2020 open vanaf 19.30 uur. Zo ben je zeker op tijd om een drankje te bestellen. Starten doen we rond 19.45 uur of iets later. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Links

De Belgian BioElektroMagnetics Group (BBEMG) is een multidisciplinaire interuniversitaire onderzoeksgroep die onderzoek doet naar gezondheidseffecten van elektromagnetische straling. Op hun uitgebreide website publiceren ze zowel hun eigen onderzoek als een overzicht van de wetenschappelijke literatuur. Ze geven ook uitleg over epidemiologisch onderzoek en leggen uit waarom één studie niet volstaat om conclusies te trekken!

Grafisch verslag


 Vorige edities in Brugge

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: