Big dataBig science, big business, big future

Gent - 20 februari 2018

Herbeluister het wetenschapscafé op Mixcloud.

Onderwerp

Enkele vragen:

Gasten

Johan De Gelas (Howest)

Johan De Gelas is academisch directeur van de opleiding New Media and Communication Technology aan Howest. Hij houdt ervan toegepast onderzoek (zoals dat bij 'Sizing servers') te integreren in de dagelijkse leerervaring van zijn studenten, opdat zij dè enablers zouden worden van een internet of things. Er zijn twee situaties waarin hij echt het gevoel heeft dat hij leeft: ‘turning a crisis into a success and deep digging research’.

Erik Mannens (UGent/IMEC)

Erik Mannens is verbonden aan het Data science lab van UGent/IMEC en directeur valorisatie van IMEC. Hij is een groot pleitbezorger van open data en stond aan de wieg van de eerste hackatons. Na een tijd in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, keerde hij terug naar de academische wereld. Zijn interesses liggen naast open data bij big data analysis, AI, semantic web development en project management.

Simon Demeulemeester (Knack.be)

Simon Demeulemeester (@SDemeulemeester) leidt als hoofdredacteur de redactie van de nieuwssite Knack.be - Levif.be. Sedert 2011 werkte hij in de centrale newsroom van Knack, eerst als redacteur en vervolgens als chef opinie. 

Praktisch

Links

Verslag van de avond

Lees onze twitterverslag via @Wetenschapscafe en bekijk het visueel verslag van onze tekenaar Koen Van den Eeckhout (Baryon)


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: