De kunst van een goed gesprek

Gent - 19 Oktober 2021

Speciale editie tijdens Film Fest Gent 2021. Uitzonderlijk dus niet in Eetcafé Toreke, wel aan de Kinepolis!

Dit café kun je niet herbekijken, maar wel herbeluisteren. Herbeluister de cafés als podcast via SpotifySoundcloud, Podcast Addict of je favoriete podcastapp. Onze andere wetenschapscafés kun je herbekijken op ons youtubekanaal en facebookkanaal
 

Inhoud

Hoe lang is het geleden dat jij een goed gesprek had? Zo'n gesprek waarvan je denkt, dat deed deugd. Waarin je kon vertellen én kon luisteren.

We zijn (te?) vaak bezig met onze smartphone: whatsappen, filmpjes kijken, mail checken, tiktokken... Een gesprek waar je gesprekspartner (fysiek) bij jou aanwezig is en je elkaar kunt aanraken in de ogen kijken - het lijkt alsof we daar minder tijd voor hebben of minder nood aan hebben. 

Tijdens dit wetenschapscafé nemen we de draad weer op en gaan we 't hebben over de kunst van een goed gesprek!

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

Sprekers

Ann De Wilde

Ann De Wilde is verbonden aan de Hogeschool Gent - Departement Sociaal Agogisch Werk. Zij is er ondermeer trainer coach in de post-graduaat opleiding ‘Coaching en Begeleidingskunde’. Daarnaast werkt Ann samen met het coachingsinstituut BAO Group-Elan Vital.

Haar expertise omvat creatieve modellen voor verbindende communicatie tussen personen en groepen in leef-, leer- en beroepsomgevingen. Ze streeft naar samenwerking, well-being, zingeving en een toekomstgerichte, respectvolle en duurzame samenleving.

Ann De Wilde groeide als kind op in Congo. Ze is moeder en grootmoeder.

Edward De Vooght

Edward De Vooght is een italofiel, een jazzfanaat en een redenaar. Sinds 2018 werkt hij als doctoraatsonderzoeker aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent rond retoriek, politiek en post-truth. Als latinist en taalkundige is hij geobsedeerd door stijlvolle taal en overtuiging. Daarnaast werkt hij als consultant en coach bij De Redenaar, een organisatie die inzet op impactvol spreken met oog voor publiek en context. Elk idee verdient een waardig woord, want woorden maken de man.

Moderator

Emma Vanpaemel

Emma Vanpaemel is mede-oprichter van Mensentaal, een radioprogramma op urgent.fm en podcast waarin ze wetenschappers aan de UGent 'in mensentaal' interviewt over hun onderzoek. Voor het Gents Universiteitsmuseum dook ze in het hoofd van onderzoekers door ze aan het rad van de twijfel te laten draaien. Daarnaast is Emma freelance audiomaker en educatief, participatief en communicatief medewerker bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Waar en wanneer

Deze speciale editie vindt plaats in de Film Fest Gent festivalhub aan Kinepolis Gent (Ter Platen 12) van 19.45u tot 21.30u.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen welkom.

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers beantwoorden mogelijks de vragen hierboven en meer, maar ook voor jouw vragen voorzien we graag tijd. Een cafégesprek met onderzoekers, daar dienen de wetenschapscafés voor.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé ons evaluatieformulier in!

Deze editie gemist?

Onze huistekenares tekent voor jou een visueel verslag, en achteraf kun je deze editie beluisteren als podcast.

Visueel verslag


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: