De (on)zin van gevangenisstraf

Gent - 5 december 2017

Geen audio-opname beschikbaar.

Onderwerp

Onze gasten laten u tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe) graag meedenken over het hoe en het waarom van de zin of onzin van gevangenisstraffen.

Gasten

Freya Vander Laenen

Prof. Freya Vander Laenen (vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal recht - Universiteit Gent) is master en doctor in de Criminologische wetenschappen, geaggregeerde in de Politieke en Sociale wetenschappen én maatschappelijk werker. Bovendien is ze lid van de onderzoeksgroep Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP). Ze is promotor van onderzoek rond drugbeleid (o.m. evaluatie van de drugbehandelingskamer en centrale aanmeldingspunten drugs, overheidsuitgaven drugbeleid en sociale kost van middelengebruik) en rond mensen met psychische problemen in contact met justitie (o.m. suïcide in detentie en internering). Ze geeft samen met Tom Vander Beken penologie (de leer van de straffen) aan studenten criminologie en rechten.

Tom Vander Beken

Prof. Tom Vander Beken (vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal recht - Universiteit Gent) is jurist en criminoloog met een doctoraat in de Rechten. Bovendien is hij lid van de onderzoeksgroep Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP). Hij voert onderzoek rond strafrechtsbedeling met een bijzondere focus op gevangenissen en mensen met psychische problemen in contact met justitie (o.m. internering). Hij geeft samen met Freya Vander Laenen penologie (de leer van de straffen) aan studenten criminologie en rechten.

Tina De Gendt (moderator)

Tina De Gendt is freelance journalist en historica. Ze schrijft ondermeer voor Psychologies, was coördinator van de wetenschapsbijlage van De Morgen en werkte mee aan uiteenlopende publicaties omtrent mentale en sociale gezondheid.

Praktisch

Het wetenschapscafés Gent vindt plaats in Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22 in Gent. De deuren gaan op dinsdag 5 december 2017 open vanaf 19u30. Zo ben je zeker op tijd om een drankje of een bordje tapas voor de kleine honger te bestellen. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Intressante artikels, boeken en weetjes

Grafish verslag Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: