Een bloemlezing over bijen

Gent - 7 november 2017

Herbeluister het wetenschapscafé op Mixcloud.

Vraagjes

Gasten

Dirk de Graaf

Dirk is bioloog/biotechnoloog en leidt een onderzoeksgroep aan de faculteit Wetenschappen (vakgroep Biochemie en Microbiologie) van de UGent die zich bijna volledig heeft toegelegd op de bijensterfte. Hij stond aan de wieg van Honeybee Valley, een samenwerkingsplatform dat verschillende actoren in het verhaal van de bijensterfte probeert samen te brengen en dat hierover communiceert naar het grote publiek. Samen met de Vlaamse imkersbonden is hij betrokken in het Vlaams Bijenteeltprogramma dat vooral sleutelt aan onze manier van imkeren. Dirk probeert zo de link te leggen tussen zijn eerder moleculair onderzoek en de problemen op het terrein die resulteren in bijensterfte.

Kim Verhaeghe (moderator)

Kim Verhaeghe is wetenschapsredacteur bij het maandblad EOS. Als kind droomde hij van een carrière als wetenschapper, kon niet kiezen tussen biologie, natuurkunde of chemie, en werd daarom een beetje van dat alles. Hij spreekt over sportwetenschap, technologie, onderzoek en geschiedenis.

Praktisch

Het wetenschapscafés Gent vindt plaats in Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22 in Gent. De deuren gaan op dinsdag 7 november 2017 open vanaf 19u30 (start omstreeks 19u45-20u). Zo ben je zeker op tijd om een drankje of een bordje tapas voor de kleine honger te bestellen. Inschrijven hoeft niet en de toegang is gratis.

Links

Honey bee valley is een samenwerkingsplatform van diverse partners dat bijensterfte gezamenlijk wil aanpakken.

Visueel verslag

 

 

 


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: