EetstoornissenSpecial edition FilmFest Gent

Gent - 17 Oktober 2023

Eetstoornissen, wanneer de relatie met voeding een complexe dans van emoties en verlangens wordt. Voor sommigen draait het om het vermijden van voedsel, terwijl anderen zich houden aan strenge, schadelijke diëten of in een vlaag van impulsiviteit grote hoeveelheden voedsel eten.

Tijdens dit wetenschapscafé verkennen experten de complexiteit van eetstoornissen. We duiken dieper in de laatste wetenschappelijke inzichten rond eetstoornissen en hebben oog voor de impact die het heeft op de levens van de mensen die ermee te maken hebben én hun omgeving.

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

Gasten

Lien Goossens

Prof. Lien Goossens is klinisch psychologe en docent klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2004 doet ze wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en instandhouding van eetproblemen bij kinderen en adolescenten, met een belangrijke focus op klinische implicaties van de onderzoeksresultaten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent en team Gezond Opgroeien van AZ Jan Palfijn Gent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen is klinisch psycholoog en gedragstherapeut.

Zoya Barbier

Zoya Barbier is praktijklector Voedings- en dieetkunde bij HOGENT en de opleidingscoördinator van het postgraduaat 'Praktijkgerichte en contextuele benadering binnen de begeleiding van eetstoornissen'. Ze heeft zich gespecialiseerd in het samenspel tussen voeding en mentale gezondheid en de rol van voeding tijdens de opvoeding.

Moderator

Mieke Dumont

Mieke Dumont studeerde journalistiek aan Hogeschool West-Vlaanderen en werkte tot 2016 als journalist en nieuwsanker bij Focus en WTV. Momenteel werkt ze als projectcoördinator van de kusttriënnale Beaufort, bij Westtoer. Ze heeft een hart voor West-Vlaanderen en een liefde voor cultuur in grote en kleine vormen..

Interessant lees- en luistervoer

Praktisch

Dit wetenschapscafé vindt plaats op dinsdag 17 oktober in de Festivaltent van het Filmfestival Gent (FFG), van 19.45 uur tot 21.30 uur.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen is welkom. Tip het wetenschapscafé aan anderen of laat je vrienden weten dat je erbij zal zijn via het Facebook event. 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers voorzien graag tijd voor vragen uit het publiek.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé het evaluatieformulier in!

Aanwezigheidsattest

Aanwezigheidsattest nodig? We kunnen je dat enkel ter plekke geven. Spreek één van de verantwoordelijken op het wetenschapscafé aan.

Deze editie gemist?

Herbeluister de podcast, herbekijk nadien het Wetenschapscafé via Youtube of bewonder de hoogtepunten in het visueel verslag van onze huistekenaar Zidiris.


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: