HoofdpijnKopzorgen over migraine

Gent - 6 februari 2024

In een wereld waar stress, schermtijd en hectische levensstijlen de norm zijn, treft hoofdpijn één op zes mensen in België. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine, die een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven van miljoenen mensen wereldwijd. In dit wetenschapscafé laten we twee onderzoekers aan het woord, die vanuit hun expertise dieper ingaan op hoofdpijnaandoeningen. 

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

Gasten

Sofie Van Hoecke

Prof. Sofie Van Hoecke is verbonden aan de Universiteit Gent. Ze is gespecialiseerd in semantische intelligentie bij IDLab. Haar onderzoek richt zich op de integratie van machine learning en semantische technologieën, toegepast in de gezondheidszorg. Na haar studies in de informatica voltooide ze een doctoraat in computerwetenschappen, met als onderwerp Efficiënt servicemanagement in de gezondheidszorg. Na haar werk als postdoctoraal onderzoeksingenieur werd ze docent en coördinator van ICT-onderzoek aan de Hogeschool West-Vlaanderen. 

Nicolas Vandenbussche

Dr. Nicolas Vandenbussche is neuroloog verbonden aan de dienst Neurologie van het UZ Gent. Zijn klinisch-academische specialisatie situeert zich in het domein van de primaire en secundaire hoofdpijnaandoeningen. Na zijn assistentschap neurologie trok hij in 2017 voor 15 maanden naar King’s College University Londen voor een fellowship in hoofdpijnaandoeningen onder supervisie van Prof. Peter Goadsby.  Naast de klinische praktijk onderzoekt Dr. Vandenbussche nieuwe digitale en technologische oplossingen voor de diagnostiek en opvolging van hoofdpijnaandoeningen.

Moderator

Kim Verhaeghe

Kim Verhaeghe is redacteur en nieuwscoördinator bij Eos Wetenschap.

Interessant lees- en luistervoer

Praktisch

Dit wetenschapscafé vindt plaats op dinsdag 6 februari in eetcafé Toreke in Gent, van 19.45 uur tot 21.30 uur.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen is welkom. Tip het wetenschapscafé aan anderen of laat je vrienden weten dat je erbij zal zijn via het Facebook event. 

Wil je graag vooraf eten in Eetcafé Toreke? Dat kan! Er is pasta (bolognaise/veggie) te verkrijgen aan de bar tussen 18.00 en 19.30 uur. 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers voorzien graag tijd voor vragen uit het publiek.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé het evaluatieformulier in!

Aanwezigheidsattest

Aanwezigheidsattest nodig? We kunnen je die enkel ter plekke geven. Spreek één van de verantwoordelijken op het wetenschapscafé aan.

Deze editie gemist?

Herbeluister de podcast, herbekijk nadien het Wetenschapscafé via Youtube of bewonder de hoogtepunten in het visueel verslag van onze huistekenaar Zidiris.


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: