Liefde in tijden van sociale media

Gent - 3 september 2021

Een zomerse editie op Bar Bricolage (Chinastraat 1, Gent) vrijdag 3 september vanaf 19.45 uur!

 

Inhoud

Heb jij een haat-liefdeverhouding met je smartphone? Werd je relatie oppervlakkiger omdat je vaker in de camera van je smartphone kijkt dan in de ogen van je partner? Of vond je de ware liefde net via een online dating app?

Sociale media veranderden hoe we relaties aangaan én de beleving ervan. We vinden sneller een partner online, maar tegelijkertijd zorgt al die schermtijd voor frustratie. En wat met onze privacy? Kijkt je partner mee welke foto’s je liket of is je relatie sterk genoeg dat je zelfs in blind vertrouwen aan sexting doet?

Phubbing, stacking, sexting. Je bent weer mee met de digitale termen na dit wetenschapscafé dat we met veel plezier 100% fysiek - maar wel coronaveilig! - organiseren.

 

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

 

Sprekers

Elia Wyverkens

Elia Wyverkens is klinisch psycholoog – seksuoloog en verbonden aan het opleidingsteam toegepaste psychologie van Howest. Sinds 2015 heeft ze ook haar eigen praktijk waar ze jongvolwassenen en volwassenen met seksuele en relationele problemen begeleidt. Elia merkte de laatste jaren in haar praktijk meer en meer de impact van nieuwe sociale media op intieme partnerrelaties.

Sander De Ridder

Sander De Ridder doctoreerde aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de UGent en is verbonden als onderzoeker en gastprofessor aan de UGent en de VUB. Hij onderzoekt de rol van digitale media in het dagelijkse leven, cultuur en samenleving.

Moderator

Emma Vanpaemel

Emma Vanpaemel is mede-oprichter van Mensentaal, een radioprogramma op urgent.fm en podcast waarin ze wetenschappers aan de UGent 'in mensentaal' interviewt over hun onderzoek. Voor het Gents Universiteitsmuseum dook ze in het hoofd van onderzoekers door ze aan het rad van de twijfel te laten draaien. Daarnaast is Emma freelance audiomaker en educatief, participatief en communicatief medewerker bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

 

Interessante links

Waar en wanneer?

Deze speciale editie vindt plaats op Bar Bricolage, Chinastraat 1 in Gent van 19.45u tot 21.30u. In een overdekte ruimte, dus laat eventueel regenweer je niet tegenhouden ;-)

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen welkom. Kom aub op tijd en volg de coronamaatregelen van Bar Bricolage om het veilig te houden.

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers beantwoorden mogelijks de vragen hierboven en meer, maar ook voor jouw vragen voorzien we graag tijd. Een cafégesprek met onderzoekers, daar dienen de wetenschapscafés voor.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé ons evaluatieformulier in!

Herbeleef!

Onze huistekenares tekende voor jou de hoogtepunten in een visueel verslag. Van deze speciale editie namen we geen podcast of livestream op.

wetenschapscafé Liefde in tijden van sociale media

 


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: