Nieuws bij jongerenMoe of mee?

Gent - 16 april 2024

Inhoud

Volg jij het nieuws? Waarom (niet)? Kan je “fake news” onderscheiden van wat echt is? Op welke manieren gaan jongeren om met nieuws? 
 

Jongeren van 18 tot 24 jaar mijden steeds meer nieuws om verschillende redenen. Misschien haak ook jij af in tijden van crisis.

In dit wetenschapscafé gaan we dieper in op hoe we nieuws ervaren, vanuit onderzoek bij jongeren. Leer over de verschillende platformen en technologische innovaties die momenteel gebruikt worden om meer mensen te motiveren om het nieuws te volgen.
 

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

 

Sprekers

Jan Boesman (Arteveldehogeschool)

Jan Boesman is onderzoeker en docent aan de Arteveldehogeschool, waar hij een onderzoeksprogramma trekt rond jongeren, nieuws en desinformatie. Voorheen deed hij onderzoek naar journalistiek (aan de KU Leuven, de VUB, en de VU Amsterdam) en ooit was hij sportjournalist.

 

Ingmar Proot (HOWEST)

Ingmar Proot doceert binnen de opleiding Communicatie, sociale psychologie, mediacommunicatie en contentcreatie aan Howest.

Als onderzoeksmedewerker gaat hij samen met het NewZ Lab-team op zoek naar innovatieve formats om Gen Z warm te maken voor nieuws. 

Binnen het project wordt gekeken hoe redacties praktisch aan de slag kunnen met AR-toepassingen zonder daarbij de rentabiliteit uit het oog te verliezen.


 

Moderator

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert is sinds 2011 redacteur bij Knack.


 

Interessant lees- en luistervoer

 


Waar en wanneer

Dit wetenschapscafé vindt plaats op dinsdagavond 16 april 2024 van 19.45u tot 21.30u in Eetcafé Toreke in Gent.

 

Inschrijven?

Niet nodig!

Laat ons weten dat je komt via het facebookevent!

 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers voorzien graag tijd voor vragen uit het publiek.

 

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé ons evaluatieformulier in!

 

Deze editie gemist?

Onze huistekenares tekende voor jou een visueel verslag, en achteraf kun je deze editie beluisteren als podcast. Je kunt al onze cafés ook herbekijken via ons Youtubekanaal.

Wetenschapscafé Nieuws bij jongeren


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: