PersoonlijkheidWaarom ben je wie je bent?

Gent - 7 november 2023

"Die heeft een sterke persoonlijkheid"

"Het zit in haar karakter"

"Je kunt hem toch niet meer veranderen"

"Tegenpolen trekken elkaar aan"

We praten er vaak over, maar wat is dat eigenlijk, jouw persoonlijkheid? We hebben het er over in dit café! Naast jouw vragen, komen ook deze vragen aan bod:

Gasten

Filip De Fruyt

Filip De Fruyt is gewoon hoogleraar Differentiële Psychologie en Persoonlijkheidsonderzoek aan de UGent. Hij is houder van de leerstoel “Institute Ayrton Senna Chair@Ghent University” waar hij onderzoek doet naar sociaal-emotionele vaardigheden bij jongeren. Hij is oud-voorzitter van de Europese Vereniging voor Persoonlijkheidspsychologie [European Association of Personality Psychology (EAPP)] en zit/zat in de redactie van een groot aantal tijdschriften van dit vakgebied. Hij maakt ook instrumenten om verschillen tussen personen te beschrijven.

Bart Wille

Prof. Dr. Bart Wille is bedrijfspsycholoog en als hoofddocent verbonden aan de UGent. Naast onderwijsopdrachten in het domein van Human Resources Management doet hij in het bijzonder onderzoek naar de rol van psychologische individuele verschillen (zoals persoonlijkheidseigenschappen, beroepsinteresses,…) bij het functioneren van mensen op hun werk en bij het ontwikkelen van hun loopbanen. Momenteel leidt hij projecten op het vlak van lange termijn ontwikkeling van persoonlijkheid in relatie tot werk, korte-termijn fluctuaties in persoonlijkheid op het werk, persoonlijkheidsgeoriënteerde ontwikkeldoelen op het werk, en de relatie tussen persoonlijkheid en (in)effectief leiderschap.

Moderator

Emma Vanpaemel

Emma Vanpaemel is mede-oprichter van Mensentaal, een radioprogramma op urgent.fm en podcast waarin ze wetenschappers aan de UGent 'in mensentaal' interviewt over hun onderzoek. Voor het Gents Universiteitsmuseum dook ze in het hoofd van onderzoekers door ze aan het rad van de twijfel te laten draaien. Daarnaast is Emma freelance audiomaker en educatief, participatief en communicatief medewerker bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Interessant lees- en luistervoer

Praktisch

Dit wetenschapscafé vindt plaats op dinsdag 7 november 2023 in eetcafé Toreke in Gent, van 19.45u tot 21.30u.

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen is welkom. Tip het wetenschapscafé aan anderen of laat je vrienden weten dat je erbij zal zijn via het Facebook event.

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers voorzien graag tijd voor vragen uit het publiek.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé het evaluatieformulier in!

Visueel verslag


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: