Stress, stress en nog eens stress!

Gent - 24 april 2018

Herbeluister het wetenschapscafé op Mixcloud.

Onderwerp

Het lijkt wel of we het met z’n allen almaar drukker hebben, zelfs nu het niet meer goed staat om ‘druk druk druk’ te antwoorden op de vraag hoe het met je gaat. Steeds meer mensen voelen zich ‘gestrest’.

Hoog tijd voor een wetenschapscafé dus om je – in ontspannende setting! – bij te praten.

 

Gasten

Rudi de Raedt

Rudi de Raedt is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Hij doet neurobiologisch onderzoek naar de onderliggende mechanismen van depressie en bestudeert in die context ook processen van kwetsbaarheid en weerbaarheid tegen stress. Een van zijn ambities is om neurocognitieve interventies voor depressie te ontwikkelen.

Els Clays

Els Clays studeerde criminologie en sociologie en doctoreerde in de medische wetenschappen. Zij is als docent verbonden aan de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde van de Universiteit Gent, waar ze deel uitmaakt van de onderzoeksafdeling Epidemiologie en Preventie. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op stressgerelateerde en andere psychosociale gezondheidsrisico’s, werkgerelateerde gezondheid met bijzondere aandacht voor fysieke en psychosociale belasting, en cardiovasculaire preventie en ziektemanagement.

Tina De Gendt

Tina De Gendt is historica, freelance journalist en ervaren moderator. Ze schrijft onder meer voor Psychologies, was coördinator van de wetenschapsbijlage van De Morgen en werkte mee aan uiteenlopende publicaties omtrent mentale en sociale gezondheid.

Praktisch

Meer info

Verslag van de avond

Lees onze twitterverslag via @Wetenschapscafe en bekijk het visueel verslag van onze tekenaar Koen Van den Eeckhout (Baryon)


 Vorige edities in Gent

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: