Artificiële intelligentieCreatieve collega of oneerlijke concurrent?

Kortrijk - 23 april 2024

Hoe ziet onze toekomst er uit met AI? Moeten we AI zien als een hulp om een job efficiënter uit te voeren? Of eerder als een concurrent die (creatieve) jobs zal vervangen? Welke tools worden gebruikt in het werkveld en wat zijn de ervaringen van het werkveld met AI? Met welke tools buiten ChatGPT kan ook jij aan de slag?

Onze twee experten zoomen dieper in op wat AI is en waarvoor we AI kunnen inzetten. Om dat beter te begrijpen nemen de onderzoekers je mee in het ontstaan van AI en welke gevolgen de technologie kan hebben op onze toekomst.

Enkele vragen die naast de jouwe aan bod kunnen komen

Gasten

 

Thijs Pirmez (Howest)

Thijs Pirmez is gepassioneerd door technologie en heeft zijn weg naar de IT-wereld gevonden via zelfstudie. Als onderzoeker voor Howest is hij vastberaden om zijn kennis en vaardigheden te gebruiken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen met behulp van kunstmatige intelligentie. Aan het AI Lab van Howest ontwikkelt hij apps voor smartphones en doet toegepast AI-onderzoek. Hij heeft ervaring met het toevoegen van AI-objectherkenning aan mobiele applicaties en heeft een diepgaand begrip van machine learning en deep learning.

Dieter Wullaert (Arteveldehogeschool)

Dieter Wullaert is een ontwerper, een probleemoplosser en een nieuwsgierige ontstaansbegrijper. Hij geloof in snelle oplossingen, maar ook in geleidelijke evolutie. Hij is vaak op zoek naar de diepere betekenissen achter menselijk gedrag en de mogelijkheden van technologie om de wereld een stukje aangenamer te maken. Dieter doceert aan de Arteveldehogeschool waarbij zijn focus ligt op het stimuleren van innovatie en ontwerpmethodologie in het digitale tijdperk. Momenteel werkt hij aan een onderzoeksprogramma over mensgericht ontwerpen met kunstmatige intelligentie. Dit onderzoek richt zich op de impact van AI op verschillende industrieën, met speciale aandacht voor de toekomst van mediaprofessionals, mens-computerinteractie en revolutionaire toepassingen van AI in productontwikkeling.

Moderator

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert is sinds 2011 redacteur bij Knack.

Interessant lees-en luistervoer

Praktisch
Waar en wanneer?

Dinsdag 23 april van 19.45 uur tot 21.30 uur in Atelier NooitgedachtHendrik Consciencestraat 36 in Kortrijk. 

Inschrijven?

Niet nodig! Iedereen is welkom. Gratis toegang.

Tip het wetenschapscafé aan anderen of laat je vrienden weten dat je erbij zal zijn via het Facebook Event

Kan ik  ook vragen stellen?

Ja! Onze sprekers voorzien graag tijd voor vragen uit het publiek. 

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus na het wetenschapscafé het evaluatieformulier in!

Aanwezigheidsattest

Aanwezigheidsattest nodig? We kunnen je die enkel ter plekke geven. Spreek één van de verantwoordelijken op het wetenschapscafé aan. 

Deze editie gemist?

Herbeluister de podcast, herbekijk nadien het Wetenschapscafé via Youtube of bewonder de hoogtepunten in het visueel verslag van onze huistekenaar Zidiris.

Gesteund door: 

Vorige edities in Kortrijk
 

Mis het volgende wetenschapscafé niet!Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter:


 Vorige edities in Kortrijk

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: