BITCOINSEen gat in de online markt?

Online - 2 maart 2021

Onderwerp

Enkele vraagjes:

 

Gasten

Michael Verdonck

Michaël Verdonck studeerde af als handelsingenieur aan de Universiteit Gent, waar hij ook zijn doctoraat behaalde in data modellering en analyse. Momenteel voert hij onderzoek uit samen met enkele anesthesisten aan het UZ Brussel, om door middel van artificiële intelligentie patiënten beter te kunnen monitoren bij het ondergaan van operaties met spierverslappers. Zijn jarenlange interesse in blockchain vertaalt hij in onderzoek naar gedecentraliseerde systemen voor het beheren van patiëntendossiers en het integreren van ‘smart contracts’ met bestaande software applicaties.

Rudy Aernoudt

Rudy Aernoudt is professor financieel management en Europees ondernemingsbeleid aan de UGent en de Universiteit van Nancy. Hij is tevens senior economist aan de Europese commissie.

Hij heeft een uitgebreide internationale en Europese ervaring (MIT, Europese Commissie, Europese Raad en Europees Sociaal en Economisch Comité); meervoudig kabinetschef (Federaal, Vlaams, Waals en Europees). Hij was secretaris-generaal van het departement economie en innovatie in België en directeur-generaal van OLPC (one laptop per child, spin-off MIT) en curator TEDx Brussels. Hij heeft een drievoudige master: Thomistische Filosofie (KUL), Economie (KUL) en Europese economie (Europacollege). Daarnaast is hij columnist (FD Magazine, CXO en Trends) en auteur van verschillende boeken (25+) en papers (300+) over corporate finance, politiek en economie. In zijn recentste boek geeft hij zijn visie over de toekomst van België: ‘Corona crisis: elektroshock voor België?’. Hij ontving verschillende prijzen zoals de prijs voor politiek moed, de prijs voor beste Europese ondernemerschapsplan en de prestigieuze Aron-Condorcet prijs voor democratie.

Moderator

Jeroen Zuallaert

Jeroen Zuallaert modereert het gesprek. Hij is journalist bij Knack sinds 2011.

Hoe volg ik het wetenschapscafé?

Het wetenschapscafé vindt plaats op dinsdag 2 maart 2021 om 19.45 uur vanuit De Krook. Alles wat je moet weten om het café te volgen vind je in deze korte handleiding.

Je kunt het café ook altijd achteraf herbekijken én beluisteren (podcast). 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Je kan jouw vraag stellen via deze link. We antwoorden niet onmiddellijk, maar verzamelen de vragen en geven die door aan onze moderator voor de vragenronde. Soms zullen we vragen bundelen. En waarschijnlijk zullen we ook niet alle vragen kunnen beantwoorden.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus snel ons evaluatieformulier in!

Visueel verslag

Herbekijk! De podcast vind je hier.

 


 Vorige edities in Online

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: