MACHINA SAPIENSOver artificiële intelligentie

Online - 6 april 2021

Staan we echt op het kantelpunt wat artificiële intelligentie betreft? Er gaat geen week voorbij zonder dat AI de internationale media haalt: van zelfrijdende wagens tot de toekomst van onze jobs. Wat zijn nu de meest recente ontwikkelingen en waar zal AI staan over een paar jaar? Kom dit alles en veel meer te weten tijdens dit wetenschapscafé!

Enkele vragen die aan bod kunnen komen (naast die van jezelf):

Gasten

Ir. Wouter Gevaert

Wouter is docent bij Howest in de opleidingen MCT (Multimedia & Creative Technologies) en Energiemanagement. Hij doceert er onder andere machine learning, deep learning en reinforcement learning. Daarnaast is hij onderzoeker binnen het domein Ariticiële Intelligentie bij de onderzoeksgroep Sizing Servers.

Prof. Tony Belpaeme

Tony Belpaeme is professor aan de Universiteit Gent en de University of Plymouth (V.K.). Hij doet onderzoek naar artificiële intelligentie en robotica, en richt zich vooral op onderzoek naar sociale robots. Hij leidt een aantal grote Europese onderzoeksprojecten waar robots en AI ontwikkeld worden om kinderen met autisme spectrum stoornissen te steunen en om kinderen te helpen leren in de klas.

Kim Verhaeghe (moderator)

Kim Verhaeghe is redacteur bij Eos Wetenschap, waar hij voor de podcast Vraag Het Aan een met een wetenschapper in dialoog gaat rond een centrale vraag.

Hoe volg ik het wetenschapscafé?

Het wetenschapscafé vindt plaats op dinsdag 6 april 2021 om 19.45 uur vanuit De Krook. Alles wat je moet weten om het café te volgen vind je in deze korte handleiding.

Je kunt het café ook altijd achteraf herbekijken én beluisteren (podcast). 

Kan ik ook vragen stellen?

Ja! Je kan jouw vraag stellen via deze link. We antwoorden niet onmiddellijk, maar verzamelen de vragen en geven die door aan onze moderator voor de vragenronde. Soms zullen we vragen bundelen. En waarschijnlijk zullen we ook niet alle vragen kunnen beantwoorden.

Vertel ons wat je ervan vond!

We horen graag jouw mening. Zo graag dat we onder alle respondenten twee EOS mini-abonnementen verloten. Vul dus snel ons evaluatieformulier in!

Meer info


 Vorige edities in Online

Mis het volgende wetenschapscafé niet! Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Volg ons op facebook en twitter: